Nyheter

Fönsterrenovering

Till alla boende Balen 3

 

Inför kommande fönsterrenovering behövs tillträde till er lägenhet torsdag 16/12 mellan kl. 07.15-15.30

Vi har en långsiktig plan för fastighetens underhåll för att byggnaden ska underhållas i rätt tid och på sikt skapa ett välmående hus att bo i. Det är därför dags för fönsterrenovering. Styrelsen har tagit in offerter och landat i ett avtal med Fönster & Fog, som även genomfört renovering på grannhuset för en tid sen. Detta är alltså en planerad åtgärd som kommer att genomföras på samtliga byggnadens fönster utvändigt. Fönsterrenoveringen är planerad att starta i vecka 3, 2022. Inför den görs en inventering av fönstren och du behöver därför släppa in dem i lägenheten nu på torsdag. Om du inte är hemma ska du lämna nycklarna till firman som står i entrén mellan 07.00-07.15. Vänligen märk upp nycklarna. Se ytterligare information som lagts i er brevlåda under förra veckan.


Vad omfattas av renoveringen?

Allt du kan röra på när fönstret är stängt inifrån lägenheten omattas inte av renoveringen. Innerfönstret är alltså stängt under hela processen. Men det kommer finnas möjlighet att beställa invändig renovering av den boende via en boendebeställning i samband med fönsterarbetet. Denna bekostar du själv. Exempel på tillägg är invändig målning av båge och karm hos respektive lägenhetsinnehavare.
Invändiga arbeten är ROT-berättigade.

Blir det kallt i lägenheten?

Då innerfönstret är stängt under hela processen, och väderskyddet, samt tätning sätts på utsidan, så ska värmen inte påverkas nämnvärt. Dock tillhandahåller företaget kupévärmare som kan lånas ut till boende ifall det är oväntat kallt utomhus.