Nyheter

Kalla element?

Hej kära grannar!

Vi har uppmärksammat att vissa av er har känt det kallt i era lägenheter under den senaste tiden. Om ni upplever kyla kan det vara dags att ta en närmare titt på era radiatorer.

När vintertemperaturen sjunker aktiveras vårt värmesystem och det är möjligt att era element behöver luftas om de ännu inte ger ifrån sig tillräcklig värme. Ju kallare det blir utomhus, desto varmare bör ni märka att era element blir. Det är också viktigt att se till att elementen inte är täckta på något sätt, så att termostaten kan fungera effektivt.

För enkla steg-för-steg-instruktioner om hur du luftar dina element, kan ni hitta användbara videor på Youtube. Kom dock ihåg att inte skruva ut "spindeln" för långt när ni luftar – det räcker med att lossa den lite med en elementnyckel som ni kan köpa på järnhandeln eller i en butik som Clas Ohlson. Kontrollera också att ventilen fungerar som den ska och att den fjädrar ordentligt.

Har ni testat detta men fortfarande har kalla element så finns det fler saker ni kan se över själva, följ gärna guider som exempelvis denna https://www.vvsochbad.se/tips-guider/detta-kan-du-gora-om-din-radiator-inte-varmer. Ibland kan det vara reglaget som behöver ses över, eller något annat!

Om ni behöver ytterligare hjälp är ni välkomna att kontakta styrelsen.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen